Racing
I begynnelsen ble Indian motorsykler brukt til underholdning.Kjøring av motorsykkel på bratt doserte tre baner, slik som i de gamle sykkel velodromene gav fansen en underholdning som ikkje var helt ufarlig. Motordromene var stedet hvor rivalene møttes til konkurranser .

oooooooo ooooooo

Men i 1913 vendte publikum seg mot motordomene etter mange dødsulykker blant både publikum og utøvere. Uten hensyn til at "board track racing" ble slutt, fortsatte Indian kjørere å teste syklene i 40 år til. Fabrikken og utsalgssteder fortsatte og støtte team og sponset kjørere over hele USA. Hver seier bygde opp Indians rykte og omdømme som smal, balansert og rask.

 

Herbert James 'Burt' Munro, Født 25 Mars 1899 Død 6 Januar 1978 var en motorsyklist fra New Zealand kjent for å sette verdensrekord med en sykkel under-1000cc på Bonneville, 26 August 1967.En rekord han fremdeles har. Munro var 68 år og kjørte en 47-år gammel sykkel når han satte rekorden.

Han jobbet i sitt hjem i Invercargill i 20 år for å modifisere sin 1920 Indian motorcycle som han kjøpte i 1920. Munro satte sin første New Zealand farts rekord i 1938 og etter det ble det syv til. Så reiste han for å konkurere på Bonneville Salt Flats, i forsøk på å sette verdensrekord.

Han besøkte Bonneville ti ganger, og klarte og sette fartsrekord tre ganger, og den ene er fremdeles gjeldene.

 

 

Hans innsats og suksess er grunnen til produktionen av filmen The World's Fastest Indian(2005), med Anthony Hopkins, og den tidligere produserte dokumentarfilmen fra 1971 Burt Munro: Offerings to the God of Speed- begge resigert av Roger Donaldson. Filmen The World's Fastest Indian kom på kino i Desember i 2005 og ble en suksess med en gang i New Zealand og spilte inn $7,043,000 og spilte inn US$18,297,690 på verdensbasis.

Se trailer ved å klikke på bidet under.

Har du ikke sett filmen men ønsker å kjøpe den så klikk på bildet under.

.

Kontaktinfo:webmaster@austkylvermc.no