Lukk øynene og si ordet "chopper". Sjansene er store for at du tenker på sykkelen på bildet.
Det er kraften av ikonklassikeren "Captain America" sykkelen fra filmen " Easy Rider " , en maskin som illustrerer chopper grenen og gjorde den populær.
Den er så klassisk som du kan få den, fra den forlengede bremseløse gaffelen til den stjernespekkede "All-star " lakkeringen til den rigide enden. Det at den ble kjørt av selveste Peter Fonda i historiens mest kjente motorsykkelfilm bygger jo bare oppunder.
Captain America ble bygd av Fonda, customisert av Tex Hall og medskuespilleren Dan Haggerty for spillefilmen "Easy Rider " fra 1969. Dette var den ene av to motorsykler.

 

Den andre "Billy Bike " som fraktet Dennis Hopper østover sammen med Peter Fonda fra Los Angeles til New Orleans i deres søken etter Amerika.


Sykkelen startet sitt liv som en 1952 modell Harley Davidson Hydra-Glide , som Fonda kjøpte på en auksjon fra politiet. Captain America beholdt sin originale Harley Davidson Panhead motor men alt annet ble strippet bøyd eller forlenget for å få chopper utseende.
Dette betydde selvfølgelig at utstyr som blinklys, frambrems, demping i setet og framskjerm ble tatt av og kastet. Det som sto igjen ble bygd om og dyppet i krom, bortsett fra bensintanken som ble lakkert "All-star" som det amerikanske flagget og det superhøye sissybar sete. To Captain America sykler ble bygget til filmen. En ble stjålet sammen med begge Billy Bikes syklene etter filming, og den andre krasjet i den siste senen. Den ble senere gjenoppbygd av Haggerty og solgt på auksjon i 1996.


Kontaktinfo: webmaster@austkylvermc.no